Casus observatie gedrag dementie:

 

Deze demo casus van mevrouw V uit Rotterdam. Ze is 77 jaar en heeft de diagnose Vasculaire Dementie gekregen. Ze is opgenomen in een verpleeghuis.

 

Jij werkt in het verpleeghuis als (student) verpleegkunde en er wordt aan je gevraagd de coördinatie van de zorg rondom mevrouw V over te nemen van een verpleegkundige.  De overdracht bestaat uit een uitgewerkt verpleegplan, een korte introductiefilm van mevrouw en een aantal vragen.

 

Na het kijken van de film hieronder (samenstel van korte Youtube filmpjes) en het bestuderen van het verpleegplan wordt je gevraagd de volgende vragen te beantwoorden.

 

  • Zou jij op basis van de film van mevrouw V en het plan dat is gemaakt (Zie casus mevrouw V) de anamnese kunnen updaten?
  • Zou jij komen tot een andere analyse en conclusie of verpleegkundige diagnose (s) komen als je deze zou maken met behulp van de NANDA.
  • Zou jij komen tot een andere analyse als je deze zou maken met behulp van Omaha system, verdeeld over 4 domeinen: het fysiologische domein, het gezondheidsgerelateerde gedragsdomein, het omgevingsdomein en het psychosociale domein
  • Zou jij komen tot andere zorgresultaten en interventies als je deze zou maken met behulp van de NOC en de NIC?
  • Welke modellen en theorieën zijn in dit verpleegplan gebruikt?