Contact: Rens Martijn

Casus observatie gedrag dementie:

 

Deze casus gaat over mevrouw V uit Rotterdam. Ze is 77 jaar en heeft de diagnose Vasculaire Dementie gekregen. Ze is opgenomen in een verpleeghuis.

 

Jij werkt in het verpleeghuis als (student) verpleegkundige en er wordt aan je gevraagd de coördinatie van de zorg rondom mevrouw V over te nemen van een verpleegkundige.  De overdracht bestaat uit een uitgewerkt verpleegplan, een korte introductiefilm van mevrouw en een aantal vragen.

 

Beandwoord de volgende vragen na het kijken van de film hieronder (samenstel van korte Youtube filmpjes) en het bestuderen van het verpleegplan wordt je gevraagd de volgende vragen te beantwoorden.

 

  1. Lees de casus van mw. V en pas het plan aan naar eigen inzicht
  2. Zou jij komen tot een andere analyse en conclusie of verpleegkundige diagnose (s) komen als je deze zou maken met behulp van de NANDA
  3. Zou jij komen tot een andere analyse als je deze zou maken met behulp van Omaha System verdeeld over vier domeinen: het fysiologische domein, het gezondheidsgerelateerde gedragsdomein, het omgevingsdomein en het psychosociale domein
  4. Zou jij komen tot andere zorgresultaten en interventies als je deze zou maken met behulp van de NOC en de NIC
  5. Welke modellen en Theorieën zijn in dit verpleegplan gebruikt?

 

De vragen hebben een relatie met het kernbegrip klinisch redeneren.

 

Klinisch redeneren

Het continu procesmatig gegevens verzamelen en analyseren gericht op het vaststellen van vragen en problemen van de zorgvrager, en het kiezen van daarbij passende zorgresultaten en interventies.

 

Kennis

 

Vaardigheden