Contact: Rens Martijn

 

Radboud Grand Round - Van bolwerk naar netwerk

Gepubliceerd op 19 nov. 2015

 

 

We doen in de zorg eigenlijk drie dingen: we adviseren, we behandelen en we begeleiden mensen met chronische problemen. Dat doen we allemaal binnen de muren van het ziekenhuis en dat ook nog eens voor veel verschillende gezondheidsproblemen. Maar vooral de begeleiding van mensen met chronische problemen vindt buiten dit bolwerk plaats. Het gaat hier meer over kwaliteit van leven en het beperken van ziektelast, waarbij samenwerken in netwerken cruciaal is.

 

 

 

 

Spreker: prof. dr. Bas Bloem

Bas Bloem neemt ons mee op de ontdekkingsreis die

ParkinsonNet heet. Hij deelt met ons zijn ervaringen binnen dit wereldberoemde netwerk en laat zien dat het maken van keuzes hierbij essentieel is. ‘Het is juist voor een umc erg belangrijk om na te denken over wat onze positie is in dit soort netwerken van de toekomst’.

 

Prof. dr. Bas Bloem is hoogleraar neurologische bewegingsstoornissen. Hij is gespecialiseerd in Parkinson en oprichter van Parkinson Centrum Nijmegen (ParC), MijnZorgnet en ParkinsonNet. Hij is altijd op enthousiaste wijze op zoek naar nieuwe manieren om de gezondheidszorg te verbeteren. Bloem promoveerde op 25-jarige leeftijd aan het LUMC op onderzoek naar balansstoornissen bij Parkinson patiënten. Hij bekleedt vele (inter)nationale bestuurs- en commissiefuncties; zo is hij bestuurslid bij ZonMw en Movement Disorder Society. Bovendien is Bloem voormalig topvolleyballer en in 2011 verkozen tot Nationale Zorgheld en Nijmegenaar van het jaar.

 

Wat leert Bas Bloem jou als verpleegkundige?