Voor de verpleegkundige in 2021 die zich verwondert en voor wie de zorg beter kan!

Stuur gerust een mail

als je vragen hebt of iets mist op de site van Verpleegkunde.net


Ik ben nu 13 jaar docent verpleegkunde bij de Hogeschool van Rotterdam, onderzoeker bij het kenniscentrum zorginnovatie en coördinator internationalisering. Als HBO verpleegkundige en verplegingswetenschapper heb ik mij de afgelopen 30 jaar bezig gehouden met het verpleegkundig domein en in het bijzonder verpleegkundige diagnostiek, theorieën en modellen die ons als verpleegkundigen zouden kunnen ondersteunen in de zorg. In de jaren 90 was ik lid van NANDA, Sigma Theta Tau International en heb een bijdrage geleverd aan de oprichting van het Rho Chi Chapter in Nederland. Veel ervaring opgedaan in het ontwikkelen en implementeren van elektronische informatiesystemen voor ondersteuning van de verpleegkundige zorg (Visys en Effi). Het ontwikkelen van websites is ook een hobby uit de jaren 90 waarin ik verpleegkunde.net heb kunnen registreren en opzetten. 

Ik heb een bijdrage mogen leveren aan het leerboek: Klinisch redeneren en verpleegkundige classificaties, werken met Omaha System, Nanda-I/NIC/NOC

eerste hoofdstuk lezen?

Auteurs: Elly van Haaren, Jennie Mast, Helen de Graaf-Waar, Rens Martijn

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

Print ISBN: 978-90-368-1707-3

Elektronisch ISBN: 978-90-368-1708-0 

De ontwikkeling van een nieuw competentieprofiel voor de HBO verpleegkundige en het zelfstandig mogen indiceren van wijkverpleegkundigen heeft verpleegkundige diagnostiek en interventies weer op de kaart gezet. 

Natuurlijk is verpleegkunde.net verre van perfect. Ik hoop dan ook op suggesties en aanbevelingen over de inhoud van de site zodat we die kunnen verbeteren de komende jaren.

Rens Martijn, verpleegkunde.net 2021 

 E-mailen
Map
Info